Hva skjer

Søndag 24.mai kl.12 - 16 åpner vi galleriet igjen for publikum. Max 50 personer samtidig, navnelister, god avstand, økt renhold og alle de forholdene som vi må ta med i betraktning denne sesongen. Vi kan dessverre ikke ha noen åpen utstillingsåpning for publikum dette året, men vi streamer en lukket åpning på facebooksiden til Peder Balke-senteret lørdag 23.mai fra kl.14. Det blir sang av Gunda-Marie Bruce, ordfører Bror Helgestad skal åpne utstillingen og det blir noen ord av kunstneren selv, Elena Engelsen. Håper du følger oss på facebook den dagen.

INTET AT BEMÆRKE

- historien som ikke ble fortalt - 

av Jon Olav Andersen og Eldrid Hågård Aas.

Billerud eller Peder Balke-senteret er kjent som tidligere embetsgård med veggmaleriet av Peder Balke. Mange husker også gården som aldershjem. At Billerud var i bruk som fattiggård, er det nok også en del kunnskap om, men denne delen av historien er ikke særlig godt kjent. For å bøte på dette, er vi stolte av å kunne fortelle at vi nå i høst ga ut denne boka som systematiserer og presenterer fakta om denne perioden i gardshistorien. En viktig periode i lokal gardshistorie. 

Utsalgsprisen er på kr.300, -og boka er til salgs i Totens Bokhandel og i butikken De 4 årstider her på Peder Balke-senteret. Hvis det er vanskelig å komme seg hit, kan vi også sende boka mot at kjøper betaler portoen.