Hva skjer

Torsdag 20.august:

Vi inviterer til "12 timer med Peder Balke" kl.11 - 23. Vi har kun 70 plasser innendørs, så her gjelder først til mølla. Vi forhåndsselger billetter kun fra galleriet samme dagen fra kl.11. Håper på forståelse både for det og for at samtlige må noteres med navn og tlf.nr samt sprite hender ved ankomst.

Program:

11: Galleriet åpner (gratis inngang fram til kl.14)

14: Visning av 2 originale Peder Balke-malerier i tillegg til veggmaleriene våre. Disse vil befinne seg i Balke-salen - og vises kun denne ene dagen. Etterfølges av guidet omvisning.

16-20: Matmarked på tunet

Kvikstadsau - bær/grønnsaker, skinnfeller

Stenberg gårdsverden - kjøttprodukter av gla'gris og sau

Tante Grønn på Nettum - grønnsaker

Ruen & Ødegaard - honningprodukter

Thors - supper og drikker

16 -> Middagsservering i kafeen

18:30: Elin Tinholt leser fra "Søstrene på Stenberg" i Balke-salen. Denne gangen vil hun spesielt presentere oss for Kaja Aars - sorenskriver Weidemanns elskede adoptivdatter

20: Konsert med Hanna Paulsberg og Ellen Andrea Wang i Balke-salen (innslipp fra 19:45)

21: Jon Olav Andersen presenterer boka om fattiggården på Billerud "Intet at bemærke". Etterfølges av guidet omvisning

23: Takk for i dag.

 

Billettene a kr.200, gjelder fra kl.14 og til kl.23. NB! Vi selger kun 70 billetter til konserten, men kan selge flere til øvrige deler av programmet.

 

Velkommen!

 

Fram til 27.september, kan vi også glede oss over billedhogger Elena Engelsen sine fantastiske dyreskulpturer. Det er eksotiske dyr og det er mer hjemlige dyr, det er gipsmodeller og det er bronser. Se mer informasjon og bilder under fanen "Utstillinger".

 

 

INTET AT BEMÆRKE

- historien som ikke ble fortalt - 

av Jon Olav Andersen og Eldrid Hågård Aas.

Billerud eller Peder Balke-senteret er kjent som tidligere embetsgård med veggmaleriet av Peder Balke. Mange husker også gården som aldershjem. At Billerud var i bruk som fattiggård, er det nok også en del kunnskap om, men denne delen av historien er ikke særlig godt kjent. For å bøte på dette, er vi stolte av å kunne fortelle at vi nå i høst ga ut denne boka som systematiserer og presenterer fakta om denne perioden i gardshistorien. En viktig periode i lokal gardshistorie. 

Utsalgsprisen er på kr.300, -og boka er til salgs i Totens Bokhandel og i butikken De 4 årstider her på Peder Balke-senteret. Hvis det er vanskelig å komme seg hit, kan vi også sende boka mot at kjøper betaler portoen.