Hva skjer

Fram til 27.september, kan vi glede oss over billedhogger Elena Engelsen sine fantastiske dyreskulpturer. Det er eksotiske dyr og det er mer hjemlige dyr, det er gipsmodeller og det er bronser. Se mer informasjon og bilder under fanen "Utstillinger".

Lørdag 4.juli, arrangerer butikken De 4 årstider et mini-matmarked på tunet med utstillere og salg av matprodukter som hører sommeren til. 

Sommerfølelse og varme dager. Smakssansene er klare for alt som vokser og gror opp av jorda, varme og kalde drikker, krydderier og marinader.

Arrangementet er i samarbeid med:

Mat fra Toten

Solberg & Hansen

Engebretsen AS

Thors

Peders Fristelser

De 4 årstider AS

 

 

INTET AT BEMÆRKE

- historien som ikke ble fortalt - 

av Jon Olav Andersen og Eldrid Hågård Aas.

Billerud eller Peder Balke-senteret er kjent som tidligere embetsgård med veggmaleriet av Peder Balke. Mange husker også gården som aldershjem. At Billerud var i bruk som fattiggård, er det nok også en del kunnskap om, men denne delen av historien er ikke særlig godt kjent. For å bøte på dette, er vi stolte av å kunne fortelle at vi nå i høst ga ut denne boka som systematiserer og presenterer fakta om denne perioden i gardshistorien. En viktig periode i lokal gardshistorie. 

Utsalgsprisen er på kr.300, -og boka er til salgs i Totens Bokhandel og i butikken De 4 årstider her på Peder Balke-senteret. Hvis det er vanskelig å komme seg hit, kan vi også sende boka mot at kjøper betaler portoen.