Hva skjer

17.-27. oktober: Lytteteateret "Fattigfolk" vises i galleriet. Billetter på ticketmaster eller ved døra.

NB! Det er kaldt i galleriet, så kle dere godt.

19.oktober: Lansering av boka "Intet at bemærke" som omhandler fattiggårdstida på garden (se mer informasjon under bildestripa). Arrangementet er i kafeen fra kl.14 og er gratis for alle. Det passer godt å ta med seg forestillingen kl.16 i galleriet etterpå.

Forfatterne Jon Olav Andersen og Eldrid Hågård vil være til stede og fortelle litt fra arbeidet. Se mer informasjon under bildestripa.

9. og 10 november: Åpning av julehuset i hovedbygningen og stabburet. Åpent lørdag 11 - 17 og søndag 12 - 17.

 

LYTTETEATERET "FATTIGFOLK"

I lytteteateret tas vi med tilbake til 1920. Rundt 50 mennesker har fått en seng. Hvem er de? Hva er deres historie? Hvordan havnet de her?

Ingen skuespillere på scenen, men vi hører: Bente Børsum, Nils Sletta, Andreas Koschinski Kvisgaard, Ane Ulimoen Øverli, Anders Kippersund, Selma Narum, Magnus Axelsen

Tekst/regi: Elin Tinholt

Komponist/lyddesign: Jon Balke

Videoinstallasjon: Tone Myskja

Tekniker/redigerer: Jon Anders Narum

Produsent: Grethe Steensen

Premiere 17.oktober - utsolgt

18.oktober: Kl.18

19. og 20.oktober: kl.16 og kl.18

24. og 25. oktober: kl.18

26. og 27.oktober: kl.16 og kl.18

Billetter a kr.250,- på Ticketmaster.

NB! Ta på varme klær - ikke oppvarmede lokaler. Kun 25 plasser pr forestilling.

 


"INTET AT BEMÆRKE"  Bok om fattiggården Billerud

av Jon Olav Andersen og Eldrid Hågård Aas

Historien som ikke ble fortalt.

Billerud eller Peder Balke-senteret er kjent som tidligere embetsgård med veggmalerier av Peder Balke. Mange husker også gården som aldershjem. At Billerud var i bruk som fattiggård, er det nok også en del kunnskap om, men denne delen av historien har ikke vært særlig kjent. For å bøte på dette, utgir vi midt i oktober boka "Intet at bemærke" som omtaler denne litt gjemte delen av gardshistorien. Det vil bli ei bok på omlag 100 sider med tekst og bilder. Ei viktig bok om vår nære historie - om hvordan vi tok vare på våre "svakeste". Vi blir også kjent med enkelte menneskeskjebner.

Vi er stolte av å kunne utgi ei bok som for første gang systematiserer og presenterer fakta fra denne perioden. Et viktig bidrag i helhetsbildet av vår lokale historie.

Utsalgsprisen blir på kr.300,- og boka kan forhåndsbestilles ved å sende epost til oss.

Lørdag 19.oktober kl.14, lanserer vi boka i kafeen på Peder Balke-senteret. Alle velkommen. Gratis inngang. Kombiner gjerne besøket med lytteteateret "Fattigfolk" som foregår i galleriet kl.16 og kl.18.