Hva skjer

 

9. og 10 november: Åpning av julehuset i hovedbygningen og stabburet. Åpent lørdag 11 - 17 og søndag 12 - 17.

Som tidligere år, inviterer vi til åpning av julehuset andre helga i november. Da skal huset stå julepyntet og vi gleder oss til å ønske velkommen både til utstillere og publikum. Vi utvider åpningstidene med en time begge dager (11 - 17 og 12 - 17). Vi byr på åpne dører, utstillere i alle ledige rom - inkludert i stabburet. Alt fra bakverk til nek, vi fyller opp med spennende utstillere i mange genre. Ute står juletreet og ønsker velkommen. 
Det blir også i år juleverksted for de minste.

I år blir det også en liten avdeling med salg av stedegne produkter som: Boka "Intet at bemærke" om fattighjemstida på garden, egenproduserte skjerf i ull og silke, diverse hefter og bøker osv. Mange gaveideer i huset hele helga, men det er ikke noe kjøpepress. Det er helt i orden bare å rusle rundt og kikke og kose seg med gratis gløgg og pepperkaker. Velkommen. 


"INTET AT BEMÆRKE"  Bok om fattiggården Billerud

av Jon Olav Andersen og Eldrid Hågård Aas

Historien som ikke ble fortalt.

Billerud eller Peder Balke-senteret er kjent som tidligere embetsgård med veggmalerier av Peder Balke. Mange husker også gården som aldershjem. At Billerud var i bruk som fattiggård, er det nok også en del kunnskap om, men denne delen av historien har ikke vært særlig kjent. For å bøte på dette, utgir vi midt i oktober boka "Intet at bemærke" som omtaler denne litt gjemte delen av gardshistorien. Ei viktig bok om vår nære historie - om hvordan vi tok vare på våre "svakeste". Vi blir også kjent med enkelte menneskeskjebner.

Vi er stolte av å kunne tilby ei bok som for første gang systematiserer og presenterer fakta fra denne perioden. Et viktig bidrag i helhetsbildet av vår lokale historie.

Utsalgsprisen er på kr.300,- og boka selges i De 4 årstider og hos Totens Bokhandel.