Hva skjer

Årest utstillingssesong er nå over, og galleriet er stengt fram til mai 2023.

Åpningstider interiørbutikken De 4 årstider og kafeen Gromt: Onsdag til lørdag 11-16. Søndag 12-16

Lørdag 12.november kl.11-17: Julehus og julemarked. Julehuset er pyntet til førjulstid og utstillere med egenproduserte varer, julebakst og håndverk fyller boder ute på tunet og rundt huset denne dagen. Ca 30 utstillere fyller markedet. I kafeen kan du kjøpe lunsjretter, kaffe og kaker og hos De 4 årstider, er julebutikken fylt til randen av gode gaveideer (både til deg selv og andre).

Leietagere på huset holder dørene åpne denne dagen. 

Kl.14, blir det førjulskonsert med Balladen fra utescena. 

Gløgg og pepperkaker til alle. Gratis inngang og parkering.

 

Bestill gjerne omvisning for sesongen 2023. Omvisning (tar omlag 1 time), koster kr.100,- pr person, minimum kr.1000,-  (se info under fanen: "Besøk oss" 

 "Mårråstund ved Mjøsa" hver lørdag kl. 10.30 til 11.00 fra 20.mai - 26.august


 

INTET AT BEMÆRKE

- historien som ikke ble fortalt - 

av Jon Olav Andersen og Eldrid Hågård Aas.

Billerud eller Peder Balke-senteret er kjent som tidligere embetsgård med veggmaleriet av Peder Balke. Mange husker også gården som aldershjem. At Billerud var i bruk som fattiggård, er det nok også en del kunnskap om, men denne delen av historien er ikke særlig godt kjent. For å bøte på dette, er vi stolte av å kunne fortelle at vi nå i høst ga ut denne boka som systematiserer og presenterer fakta om denne perioden i gardshistorien. En viktig periode i lokal gardshistorie. 

Utsalgsprisen er på kr.300, -og boka er til salgs i Totens Bokhandel og i butikken De 4 årstider her på Peder Balke-senteret i tillegg til i galleriet hele sesongen. Hvis det er vanskelig å komme seg hit, kan vi også sende boka mot at kjøper betaler portoen.