Hva skjer

 

De 4 årstider og Peders Cafe er åpent som vanlig - onsdager til søndager. Se åpningstidene nederst på siden.

Galleriet åpner igjen lørdag 15.mai. Fra i år, åpner vi hele senteret også på tirsdager fra 15.mai og ut september.

Se under fanen "Utstillinger" for mer informasjon om første utstillingen 2021. 

Mårråstund:

Vi satser på at vi kan gjennomføre i det minste noen Mårråstund-konserter i år. Vi setter opp 12 konsertdatoer fra 5.juni til og med 21.august og ønsker å slå et slag for de musikerne som befinner seg rett under vannskorpa. De som har jobbet hardt i lang tid for å etablere seg som musikere, men som ikke har lange turneer som har blitt avlyst, eller som ikke tjente så mye i fjor at de har krav på annen støtte. De som må vurdere å selge musikkutstyret sitt for å betale husleia. Vi syns det er en positiv selvfølge at vi som har mulighet, er med og bidrar til at disse blir sett og får et lite, men sikkert velkomment honorar. 

Det blir max 150 publikummere pr konsert, forutsatt at statlige anbefalinger og retningslinjer er som nå. VI krysser fingre og håper vi kan ønske velkommen til noen flotte Mårråstunder i sommer. 

Programmet for sommeren legges ut i løpet av april. 

 

 

 

INTET AT BEMÆRKE

- historien som ikke ble fortalt - 

av Jon Olav Andersen og Eldrid Hågård Aas.

Billerud eller Peder Balke-senteret er kjent som tidligere embetsgård med veggmaleriet av Peder Balke. Mange husker også gården som aldershjem. At Billerud var i bruk som fattiggård, er det nok også en del kunnskap om, men denne delen av historien er ikke særlig godt kjent. For å bøte på dette, er vi stolte av å kunne fortelle at vi nå i høst ga ut denne boka som systematiserer og presenterer fakta om denne perioden i gardshistorien. En viktig periode i lokal gardshistorie. 

Utsalgsprisen er på kr.300, -og boka er til salgs i Totens Bokhandel og i butikken De 4 årstider her på Peder Balke-senteret. Hvis det er vanskelig å komme seg hit, kan vi også sende boka mot at kjøper betaler portoen.